Op zoek naar oorzaken

Causale voetreflexologie gaat op zoek naar de oorzaak van klachten. In het lichaam is alles verbonden met elkaar, zo kan schouderpijn verband houden met nier of gal. De reflexzone op de voet masseer ik in de diepte. Die prikkel zorgt ervoor dat het orgaan dat met die reflexzone correspondeert, in evenwicht komt. Dat is belangrijk: een orgaan dat harmonisch beweegt, werkt goed en is levenskrachtig. Gezonde organen hebben een positieve invloed op andere lichaamssystemen zoals bloedsomloop, waterhuishouding en zenuwstelsel. 

    • Evenwicht, reflux, spanningen en stress (nervus vagus en parasympaticus)
    • Slechte ontgifting, vertraagd metabolisme (lever), gestoorde slaap, prikkelbaarheid, hoofdpijn
    • Waterhuishouding (nieren): oedeem, verzuring, artrose
    • Hormonale klachten, bijnieruitputting, burn-out
    • Klachten in verband met bewegingsapparaat.

Een behandeling biedt ruimte voor gesprek, soms met advies over voeding, supplementen of ontgifting, mocht dat aan de orde zijn. Maar een voetreflex kan ook in stilte gebeuren.  

Duur van de behandeling: 75′  Duur van de sessie: reken op 90′.

Voor moeder en baby

Ontspannen aan een bevalling beginnen maakt verschil. Voetreflex werkt op de parasympaticus, het zenuwstelsel dat zorgt voor ontspanning. Dit zorgt voor diepe, viscerale ontspanning, ontspanning vanuit de organen, waardoor de ervaring van bevallen aan kwaliteit wint.

De uitgerekende datum voorbij?  Stimulatie van endocriene klieren via de voeten kan net dat zetje geven dat het lichaam nodig heeft om genoeg oxytocine aan te maken om de weeën te starten. Zo kan inleiding dikwijls voorkomen worden.

Veerkracht herstellen en terug in vorm komen! Een lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en organen vinden beter terug hun plek door genoeg te rusten en te liggen. Voetreflex kan in deze fase helpen om veerkracht te herstellen en terug in vorm te komen, letterlijk dan. Emotioneel is deze ontspannende zelfzorg een (broodnodig) rustpunt voor jezelf.

Duur van de behandeling: 50′   Duur van de sessie: reken op 60′.