Tedere weldaad

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens en  in vele culturen is massage de gewoonste zaak van de wereld. En misschien is één van de sleutels voor een liefdevolle wereld wel simpelweg dit : een liefdevolle, en integere aanraking.  Dat wil ik brengen met  massage. Bezield, vanuit het hart.

In zo’n bezielde massage stroomt  de energie en immuniteit versterkt. Stress verdwijnt en fysieke kwaaltjes verzachten. Je voelt meer verbinding met het lichaam. Met zorg aangeraakt worden, stimuleert de aanmaak van oxytocine, een gelukshormoon. Je voelt je dan blij en vervuld.

 De opleiding integratieve massage vormde een stevige basis : een gedegen en technisch onderlegde opleiding.  In deze massage wordt  ritmisch wiegen, stretchen en schudden  afgewisseld met lange strijkingen met warme olie, een tedere weldaad voor lichaam en geest.   

En dan …   ontdekte ik Lomi.   Een massagevorm vanuit de oude Hawaïaanse cultuur.   Handen, onderarmen en ellebogen raken aan in een vloeiende, ritmische beweging,  als zachte golf, en waarbij verschillende lichaamsdelen tezamen gemasseerd worden.  Het voelt koesterend, dragend en omhullend. Ik heb het gevoel dat ik in  Lomi  alles kan samenbrengen wat ik in al die jaren heb opgebouwd in mezelf.  De subtiele diepgang van deze massage moet je niet proberen te doorgronden. Lomi zetelt als een koning in het mysterie van het leven.  Effecten zijn diepe ontspanning, inzicht, loslaten, heling. Wat het effect ook is, het is, zoals altijd, precies juist voor jou op dat moment. 

 Deze massages zijn ook geschikt voor hoog gevoelige mensen, en aanstaande moeders. Vooraf vinden we mekaar bij een kopje thee, zo kunnen we goed afgestemd de massage ingaan. Achteraf is er ruimte voor een woordje, zo nodig. Soms wil je ook gewoon in stilte even rusten.  Daar is ruimte voor.

Duur van integratieve massage: 75min.  Duur van de sessie: reken op 105 min.

Duur van Lomi  : 105 min.  Duur van de sessie; reken op 150 min.